Connect with us

#viral

Ustaz sebak lihat jenazah kanak2 dicampak datuk tiri ada kesan jahit di kepala

Kematian seorang anak kecil berusia 4 tahun yang dibunuh dan dicampak oleh datuk tirinya yang merupakan warganegara Nigeria dari tingkat empat apartment kediaman mereka pada hujung minggu lalu semenangnya amat mengejutkan.

Muhammad Adam Sufi bin Norkhusairi, 4 dipercayai menjerit selepas ahli keluarga yang lain keluar dari rumah meminta bantuan selepas cedera dipukul dan ibunya hampir dirogol oleh suspek.

Mayat mangsa telah dibawa ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat.

Luahan pengurasan jenazah

Sehubugan dengan itu, Skuad Pengurusan Jenazah (SPJ) Malaysia telah diamanahkan untuk menguruskan mayat kanak-kanak tersebut.

Wakil daripada SPJ Malaysia iaitu Ustaz Rafie Zainal telah mencoretkan sedikit pengalamannya ketika menguruskan jenazah adik Adam di laman Facebook.

Remuk hati lihat kesan jahitan

Menurut beliau, hatinya begitu remuk apabila melihat kesan jahitan di kepala kanak-kanak tersebut yang retak akibat hentakan semasa jatuh.

Lebih memilukan, ibunya yang hampir menjadi mangsa rogol suspek terpaksa melepaskan satu-satunya anak bersama allahyarham suaminya yang juga telah meninggal dunia dua tahun lalu.

semoga ibunya tidak mengalami trauma berpanjangan

Tambahnya lagi, ibu dan ahli keluarga mangsa yang lain sedang menerima rawatan di hospital berikutan cedera dipukul oleh suspek.

Walau bagaimanapun, Ustaz Rafei bimbang kehilangan anak tersayang membuatkan ibunya mengalami trauma berpanjangan susulan kejadian yang berlaku di hadapan mata mereka.

Baru sambut hari lahir pertengahan November

Menerusi beberapa foto yang tular di media sosial, allahyarham adik Adam baru sahaja menyambut ulang tahun kelahirannya yang keempat pada pertengahan November lepas.

Sudah pasti pemergiannya dalam satu kejadian yang sangat kejam ini akan memberi tekanan buat ahli keluarga terutama ibunya.

Sedih, marah bercampur tengok keadaan anak kecil itu

Sehubungan dengan perkongsian yang dibuat oleh laman Facebook Skuad Pengurusan Jenazah itu, rata-rata warganet telah menzahirkan rasa sedih diatas kejadian yang menimpa keluarga tersebut.

Mereka juga sempat mengutuk perbuatan tidak berperikemanusiaan lelaki warga Nigeria itu apabila sanggup menggasari dan membunuh ahli keluarga sendiri.

Semoga sang ibu bertabah dengan ketentuan

Salam takziah buat keluarga mangsa

Sumber: Skuad Pengurusan Jenazah (SPJ Malaysia)

 

Facebook Comments

Continue Reading

Trending

Satu dos OH MY MEDIA sehari, untuk kekal happy sepanjang hari!