Connect with us

#viral

Kerana tugas, pengantin baru terpaksa berjauhan semula lepas sehari bernikah

Umum sedia maklum bahawa ketika ini beberapa buah negeri masih berada dalam Perintah Kawalan Pergerakkan Bersyarat (PKPB).

Hal tersebut membuatkan beberapa negeri tidak membenarkan penduduknya untuk keluar ataupun merentas negeri tanpa sebarang urusan penting.

Baru sahaja bernikah

Jadi, menerusi satu perkongsian tular di aplikasi Tik Tok, seorang wanita telah memuat naik video bersama suaminya yang baru sahaja bernikah namun terpaksa berpisah disebabkan kekangan PKPB dan juga tugas .

 

@tuansaysue

Bila nak habis covid ni😭 datang pahang sehari je sebab nikah , lepas photoshoot terus balik Klang 😒😒 #fyp #tiktokmalaysia

♬ bunyi asal – 𝓑𝓫𝔂 𝓝𝔂𝓼𝓼❦ – Anyss🌸

Lepas sesi bergambar terus balik Klang semula

Dalam muat naik yangΒ  Tik Tok di akaun tuansaysue, dia memaklumkan bahawa suaminya hanya datang ke Pahang untuk bernikah dan menghadiri sesi wedding photoshot sebelum pulang semula ke Klang.

Ramai terkesan sebab pandemik

Posting tersebut juga telah mendapat lebih dari sejuta tontonan di Tik Tok dan rata-rata warganet menzahirkan rasa kasihan melihat pengantin baru itu terpaksa berjauhan semula.

Mereka juga mendoakan agar pandemik Covid-19 segera berakhir dan pasangan yang terpisah atau terpaksa menunda majlis perkahwinan dapat menyelesaikan urusan masing-masing.

Ramai alami nasib sama

Pasangan PJJ boleh minta pelepasan

Nanti habis PKPB dapat la jumpa

 

Sumber: tuansaysue

Facebook Comments

Continue Reading

Trending

Satu dos OH MY MEDIA sehari, untuk kekal happy sepanjang hari!